0742 019 007 office@adalisdesign.ro

Livingul este poate cea mai importanta camera a casei de aceea trebuie acordat un interes special acestei camere.

In decorarea unei camere este important sa pleci de la un element principal la care sa se raporteze celelalte elemente, cum ar fi o fereastra mare, culoarea unui perete sau un element de decorare principal. Mobila va trebui aranjata plecand de la acest element principal de focalizare. Aseaza prima data piesele mari de mobilier (cum ar fi canapeaua) si apoi continua cu cele mici si cu elementele de decorare.

Sfaturi amenajari living

Sfaturi amenajari living

Trebuie sa ai in vedere dimensiunile livingului atunci cand cumperi mobila pentru a nu cumpara piese de mobilier disproportionate. Intr-o camera de dimensiuni mai mici, piesele prea mari de mobilier vor da senzatia de lipsa de spatiu si aglomerare. De asemenea inaltimea mobilierului nu trebuie sa fie prea mare pentru a nu produce senzatia de tavan jos. Aranjarea pieselor de mobilier trebuie sa tina cont de ergonomia camerei, nu numai de aspect; trebuie sa ai suficient spatiu pentru a te plimba printre ele.

Nu este obligatoriu sa cumperi seturi de mobilier, cum ar fi canapea cu doua fotolii, masa de cafea si biblioteca, design-ul modern iti permite sa combini diferite stiluri de mobilier, chiar combinatii intre modern si clasic.

Daca doresti sa decorezi peretii cu tablouri, e recomandabil sa le grupezi pe o anumita tema si sa le aranjezi in interiorul unei rame imaginare. Acestea pot deveni punctul de focalizare din living.

Daca zona de dining este in aceeasi camera cu livingul, este recomandabil sa diferentiezi aceasta zona printr-un material diferit pentru podea, o culoare diferita pentru pereti sau o mica zana de demarcatie intre cele doua zone.

Pentru camera de zi si zona de dining evita sa folosesti lumina fluorescenta (neon). Mancarea arata mai bine in lumina incandescenta iar oamenii se simt mai confortabil in aceasta lumina. Daca vrei neaparat lumina fluorescenta, incearca sa o combini cu lumina incandescenta.

Pentru iluminare poti folosi cu succes spoturile si luminile reglabile care iti lasa libertatea de a crea o atmosfera placuta in functie de dispozitie.