Daca bucataria sau baia este mica (lucru valabil pentru orice camera) foloseste culori deschise (alb, bej etc.), dar poti inveseli atmosfera cu zone in culori pastelate. Culorile inchise produc senzatia de micsorare a spatiului.
La mobilarea bucatariei trebuie sa ai in vedere triunghiul format din chiuveta, cuptor si frigider. Acestea trebuie sa fie la o distanta convenabila pentru a fi la indemana cand gatesti.
Evita placarile ceramice inchise la culoare in zona chiuvetei sau a dusului. Desi pot arata bine, resturile de sapun sau detergenti se vad imediat pe culorile inchise.
Ca la orice camera , daca baia este prea mica foloseste o oglinda mare deasupra chivetei sau chiar pe tot peretele, va da senzatia de spatiu.
Aseaza mici plante de interior in bucatarie sau baie. Plantele vor da o senzatie poraspata interiorului.
Nu te limita la inox pentru aparate, chiuvete, suporti de prosop etc., folosesti si cuprul, cromul sau alte materiale care pot face bucataria sau baia mult mai interesante.
Iluminarea este si aici importanta ca in orice camera. Pe langa lampa din plafon, foloseste spoturi sau lampi de perete pentru a ilumina zonele importante. Poti ilumina zona de lucru din bucatarie cu spoturi fixate sub corpurile suspendate. La oglinda de la baie poti da un aspect elegant cu lampi de perete de o parte si de alta a acesteia.
Design-ul baii poate fi inveselit prin decorarea cu diverse tablouri florale sau abstracte, montate insa departe de umezeala. De asemenea poti pune lumanari parfumate, sapunuri si flori, acestea fiind intotdeauna binevenite.