0742 019 007 office@adalisdesign.ro
amenajari interioare dormitoare

Sfaturi amenajari dormitoare

La decorarea dormitoarelor trebuie sa ai in vedere crearea unei atmosfere confortabile si linistite. Evita culorile tari deoarece acestea nu induc somnul. Foloseste culori neutre, pastelate si calde.

Alege prima data materialele pe care le vei folosi la decorarea camerei (texturi, culori) si apoi asorteaza culoarea peretilor cu ele, apoi poti alege mobilierul care se potriveste cu peretii si materialele folosite.

Pentru decorarea peretilor nu este nevoie de tablouri pretentioase, poti folosi orice afis sau poza pe care sa o inramezi si sa dai o nota de originalitate dormitorului tau.

Nu uita de spatiile de depozitare pentru a evita dezordinea care poata sa apara in timp in dormitor. Astfel vei avea un dormitor curat si ordonat.

Foloseste podele calde in dormitor, cum ar fi parchet sau mocheta. Nu folosi placi ceramice, marmura sau alte materiale reci, e neplacut ca atunci cand te dai jos din pat sa calci pe o podea rece. Daca ai deja o podea din materiale reci, foloseste covorase in zonele de langa pat.

Este recomandabil sa folosesti pentru cuvertura si draperii materiale similare ca design si culoare. Camera va avea un aspect desosebit si unitar.

In camerele mici este recomandabil sa folosesti oglinzi pentru senzatia de spatiu.

Pentru cei care vor sa doarma mai mult peste zi si vor sa pastreze camera mai intunecata, nu folositi draperii foarte inchise la culoare in combinatie cu pereti cu nuante deschise, contrastul e prea puternic. E recomandabil sa folosesti o nuanta putin mai inchisa pentru pereti si draperii de culoare mai deschisa, estompand astfel contrastul dintre ele. Ca alternativa, poti folosi doua randuri de draperii in loc de una foarte inchisa.

Pe langa lampa din centrul plafonului, foloseste si veioze, spoturi si lumini ascendente. Acestea creeza jocuri de lumini si iti permit sa iluminezi camera in functie de dispozitie.

Tinand cont de faptul ca o treime din viata o petreci in pat, nu fa rabat la materialele pentru saltele, perne si cearceafuri, iti vor face somnul mai placut.

Dormitorul este spatiul tau privat si acesta trebuie sa fie locul cel mai relaxant din casa, reflectand stilul si personalitatea ta.