0742 019 007 office@adalisdesign.ro
amenajari interioare living maro

Sfaturi amenajari interioare

Cand cumperi mobila noua trebuie sa fii atent ca aceasta sa aiba dimensiuni proportionale cu camera pentru a nu aglomera spatiul si a pastra zone libere pentru a putea sa te misti lejer printre piesele de mobilier.

Poti combina dupa plac diverse stiluri de mobilier si amenajari, modern cu oriental de exemplu, dar nu exagera, fii sigur ca rezultatul este unul placut vizual.

Foloseste oglinzi pentru a da senzatia de spatiu mai mare. De asemenea culorile influenteaza dimensiunea perceputa a camerei. O schema monocromatica din culori deschise (alb, bej, crem etc.) dau senzatia de spatiu mai mult, in timp ce culorile tari (rosu, galben) micsoreaza camera.

Culoarea

Culoarea este cel mai important aspect al design-ului interior. Tot ce ne inconjoara are o anumita culoare si este foarte important sa alegem combinatiile adecvate pentru a imbunatati spatiul amenajat si a nu crea distonante.

Cand alegi o vopsea pentru pereti, este bine sa vopsesti o portiune de perete si sa o observi cateva zile in diferite momente, pentru a fi sigur ca este nuanta dorita. Aproape intotdeauna vopseaua aplicata pe pereti va fi mai deschisa decat nuanta de pe paleta de culori de la magazinele specializate.

La vopsirea tavanelor nu folosi vopseluri lucioase, acestea vor amplifica imperfectiunile, mai ales in lumina artificiala. De asemenea trebuie sa fii atent la alegerea corpurilor de iluminat din camera, daca acestea sunt indreptate direct spre tavan sau pereti, toate imperfectiunile de pe acestia vor fi foarte vizibile.

E recomandabil sa nu alegi culori tari pentru zonele in care stai mai mult ci sa le folosesti in zonele de tranzit, cum ar fi pe holuri sau scari.

Decoratiuni

Aseaza tablourile sau elementele decorative la nivelul ochilor, montarea lor prea sus creeaza senzatia ca plafonul este coborat.

Daca podeaua este din materiale reci (placari ceramice), pune in zonele de repaus covorase decorative care au si rolul de a face sederea mai confortabila.

In alegerea amenajarilor este primordial aspectul general al casei. De la mobila, culorile peretilor, iluminare, totul trebuie sa fie proportional si armonios. Intotdeauna trebuie sa tii cont de toate elementele unei camere cand alegi mobila, draperiile etc. pentru a creea o imagine echilibrata. Ai la dispozitie multe medii de informare, reviste, internet etc. Iar daca nu reusesti sa ajungi la un rezultat care sa te multumeasca, nu evita sa te adresezi unui arhitect, in mod sigur costurile suplimentare iti vor aduce un rezultat de care sa fii multumit, mai ales ca amenajarea unei case se face pentru termen destul de lung. In cele din urma casa trebuie sa reflecte personalitatea ta si nu uita ca o casa frumoasa este o casa care este frumoasa pentru proprietarul ei.