Feng Shui este un sistem antic pentru echilibrarea binelui si raului, Yin si Yang. Aceasta filozofie chineza are la baza principiul conform caruia aranjarea si pozitionarea elementelor interioare pot afecta fluxurile energetice, avand efecte favorabile sau defavorabile asupra sanatatii si starii de bine.

Feng Shui se refera la echilibrul energetic si imbunatatirea mediului ambiant. De mii de ani, chinezii au folosit Feng Shui pentru imbunatatirea armoniei, pacii si prosperitatii. Multa lume foloseste cu succes pricipiile Feng Shui pentru asigurarea echilibrului elementelor caminului lor, avand ca rezultat armonia interioara.

Feng Shui

Feng Shui

In continuare gasesti cateva sfaturi Feng Shui pentru imbunatatirea fluxului pozitiv Chi in casa ta:

Pastreaza libera zona din dreptul usii de la intrare. Nu pastra niciun obiect in fata usii pentru a nu bloca Chi-ul pozitiv sa curga inauntrul casei.

Plantele cu spini sau tepi, cum ar fi cactusii, sunt nefavorabile, pastreaza-le afara din casa. In locul lor, foloseste plante cu frunze rotunde, acestea fiind favorabile si aducand chi pozitiv in casa.

Daca opus usii de la intrare sau unei ferestre de la fatada ai o alta usa sau fereastra intr-o zona deschisa (camera, hol), incearca sa le obturezi pe acestea din urma (eventual cu o piesa de mobilier) pentru a preveni Chi-ul pozitiv sa intre si sa paraseasca casa imediat.

Gaseste o modalitate de a lumina coridoarele lungi si intunecate. Acestea capteaza Chi-ul negativ si previn Chi-ul pozitiv de a circula liber prin casa.

Este de bun augur sa ai un acvariu sau o fantana in interiorul casei. Chi-ul pozitiv este atras de apa. Un loc potrivit pentru a plasa un acvariu este pe directia usii de la intrare, in interiorul casei, pentru a invita Chiu-ul pozitiv sa intre. Alte locuri recomandate pentru un acvariu sau o fantana: In sud-estul casei pentru bunastare, sud-vest pentru mariaj, est pentru sanatate, vest pentru prieteni, nord pentru cariera si nord-est pentru educatie.

Nu plasa bucataria direct sub o baie, nici in partea frontala sau centrala a casei. Ideal, bucataria ar trebui situata in partea din spate a casei. Iar daca gatesti cu flacara, este ideal sa o faci in afara casei.

In bucatarie, nu plasa cuptorul direct in fata chiuvetei, dispenser-ului de apa, frigiderului sau masinii de spalat, acest lucru strica echilibrul camerei. Elementele de apa si foc nu se pot amesteca.

Deschide ferestrele si draperiile zilnic pentru a lasa soarele si aerul curat sa intre. Chi-ul pozitiv nu va intra daca ferestrele sunt tot timpul inchise. De asemenea, daca ai un dormitor nefolosit, nu-l lasa inchis si intunecat, Chi-ul negativ se va forma in acea camera.

Nu folosi oglinzi care-ti reflecta patul. Foloseste oglinzi in bai, in dressing sau oriunde altundeva dar nu in fata sau pe lateralele patului. In Feng Shui reflectarea patului in oglinda reprezinta ghinion.

Este de rau augur sa ai deasupra mesei, scaunelor sau patului o grinda. Grinda este un obiect greu care creeaza o presiune lucrurilor de dedesubt. Daca tavanul este suficient de inalt, cel mai bine este sa maschezi grinda sub un plafon fals. De asemenea nu construi scara in fata intrarii principale. Aceasta faciliteaza Chi-ul negativ sa urce direct la nivelul superior.

Foloseste in general obiecte, colturi, mese netede si rotunjite in locul celor ascutite. Elementele rotunjite imbunatatesc fluxul de energie.

Sună acum